Bebekler Memeyi Neden Almaz

Bebek memeyi neden almaz?   Bebeklerin burun içi hava kanallarının çapı toplu iğnenin çapı kadardır.   Bu yüzden bebeklerin burunları çok çeşitli nedenlerden dolayı tıkanabilmektedir.  Normalde burun solunumu yapan bebekler emzirme sırasında burunlarından nefes alamadıkları zaman emmeyi başarılı bir şekilde yapamaz.  Ağzı dolu olan bebek sağlıklı nefes alamayınca memeyi almaz, reddeder.  Emzirme öncesinde
bebeğin burnunda tıkanıklık var ise bu sıkıntıyı uygun bir şekilde gidermek emzirmenin başarılı olmasına olanak sağlar. 
   Bebeklerde yanak içlerinde ve dilde pamukçuk denen beyaz kabuklanmalar sık görülür.  Bunlar ağız içinde ağrıya ve yanmaya sebebiyet verir.   Her emme hareketinde bu olgular olumsuz yönde bebeği etkiler.   Bebek bu nedenle memeyi almaz veya kısa kesmek ister.   Ağız içinde pamukçuk oluşumları ve kabuklanmalar var ise muhakkak hekiminize danışınız. 

   Annenin yediği ağır yemekler soğan, sarımsak ve çemen gibi gıdalar süt tadını etkileyebilen besinlerdir.  Ağız tadı bozulan bebekler anne sütünü almaz, reddeder.  Anne yeme içme alışkanlığına bu yüzden dikkat etmek zorundadır.
   Biberondan emmek bebekler için çok rahat ve kolaydır.  Anne memesi emmek bebek için bir çaba gerektirir. Bebek meme ve ek gıda ile karma besleniyorsa muhakkak ilk önce emzirilmelidir. Yeterince emzirilen bebek daha sonra biberonla beslenmesine devam edebilir. 
   Meme ucunun düz veya içe çökük olması bebeğin memeyi tutmasını güçlendirir.  Bu nedenle bebek başaramaz ve memeyi almak istemez.  Bu durumda silikonlu özel meme uçları kullanılmalı ve meme ucu çıkaran aletler kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder